Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Isnin, 13 Disember 2010

Hadiah buatmu

Assalamualaikum
Salam 1 Malaysia

Aku nie tak lah berduit nak kasi hadiah hebat-hebat kepada si dia...duit mak ayah aku adelah,nak kata duit ptptn pon aku tak mohon,abs aku nak kaut duit kat mana??...pe yang aku ada adalah sepasang tangan yang boleh menghasilkan karya...berbekalkan dengan alatan dan pekakas seni,aku cuma mengeluarkan modal untuk membeli canvas...murah saja....  ini saja yang mampu aku berikan,walaupon tak sehebat mana tapi inilah hasilnya..aku tahu bkn hadiah yg besar yg dia inginkan tetapi sebuah kebahagiaan..dengan cara begini,aku rasa dia lebih menghargai aku..."Jangan malu memberikan sedikit, kerana pemberian sedemikian lebih baik daripada tidak memberi sama sekali".....hahahahaha jiwang jugak aku nie...check it out!!!!

Bahan-bahan:
oil paint (hitam dan putih)
arcylic(putih)
watercolour(merah pekat,merah terang,purple,biru pekat,)

Jenis painting: mixmedia(campuran pelbagai media)



  • warnakan wajah terlebih dahulu..ternyata aku tersalah kaji warna kulit...hahaha..saje je buat hitam putih..sbb first time mencuba lukis/kaler figure menggunakan oil colour...okeh,nampak kasar kalernya disitu.

  • kemaskan dibahagian wajah dan warnakan rambut ye puan-puan/tuan-tuan...pastikan kaler masuk/ngam,takde yang nampak ganjil..

  • apabila wajah sudah siap,warnakan pula bahagian tangan..pilih tangan kanan dulu ye...mulakan bahagian kanan..sunah nabi..
  • guna penanda wacana lain pulak...selepas itu,warnakan tangan kiri pula...kemaskan lebihan-lebihan kaler...memang comot aku buat...untuk mengelakkan comot,aku gunakan arcylic dan membuat teknik impasto untuk background belakang.

  • merahnya makngah!!!!...menggunakan watercolour untuk warnakan baju sebab nak kasi esok ...mlm tue baru nak kaler baju memang tak sempat la nak guna oil paint,oil paint makan masa 3-4 hari untuk kering sepenuhnya...
tadaa!!! dah siapppp



lukisan ini diberikan pada hari convocation si dia merangkap hari tua si dia...nama si dia dirahsiakan..sape yang tau..diam-diam sudaa...hehe
aku taklah sehebat Abdul Latif Maulan yang hasilkan karya-karya yang hebat,gempak....idola aku tue...kalolah dapat jadi anak didik dier kan best..(berangan je lebih)..aku cuma pelajar jurusan fine art,tak sehebat pelajar jurusan lain...tapi aku bersyukur memiliki bakat seperti ini..



ucapan:congrats...anc kotttt...hahaha dan selamat hari tua :)


Tiada ulasan: