Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Khamis, 29 Disember 2011

Video Jepun: Lakonan

Assalamualaikum w.b.t
pembikinan video jepun untuk kali pertama..
teramat-amat penat..
tapi berpuas hati dengan hasilnya..Alhamdulillah berjaya siapkan..yeayyyy!!!!

Tajuk: Tanjobi no pati Amalina-san
(Sambutan Ulangtahun Amalina)

sepanjang pembikinan:

American Choc Cake

colourful ballons..

sofea,ika n abg ika

spiral candles..

budak-budak gedikssssss!!



Khamis, 8 Disember 2011

Stop motion: LOVE

Asalamualaikum w.b.t
video ini ditujukan untuk si dia...sebagai ucapan berbentuk visual


mempersembahkan:

video


Disebalik tabir pembikinan:






sekian :)



22 November vs 2 Disember

Assalamualaikum w.b.t
kejap ja,dah masuk ke alam 20-an..dah takda lagi belas-belas..sob..sob..sob
tapi kan birthday kali nie paling best sebab dapat sambut bersama..hehe
tak sangka si dia begitu romantik dan berkomplot dengan ain sofia..akak 22 tahun..
tak dapat gambarkan betapa gumbiranya hati..

sebahagian daripada gambar kenangan:
 lilin yang super duper comel..boleh dapatkan di kedai S&J / RM 4.90
Selamat Ulangtahun ke-22 untuk si dia.
Chocolate mousse yang sumpah sedapppp!!
boleh beli di king's bakery...tak menyesal punya..

Sesi memotong kek..haha

Ucapan: selamat ulangtahun kelahiran yang ke-22,semoga awak panjang umur dan dimurahkan rezeki..semoga hubungan kita berkekalan..amin...




Sabtu, 12 November 2011

Kembali ke Shah Alam

Assalamualaikum w.b.t
Seminggu di rumah memang sonok..sebab apa?
sebab tak perlu buat esemen,padahal esemen menggunung...
adoyaiii!!! painting yang maha banyak perlu disiapkan dalam masa seminggu..damn!!

apa lagi..ermm perlu stdy untuk test jepun isnin depan...padan muka sapa swoh demam lagi..
orang lain bersenang lenang...aku baru nak buat test..
kelas minor textile...paling banyak kerja tertangguh..ohhh tidakkkkk!!!!!
tetapi s.alam memanggil-manggil ku pulang dengan segera..

ngak mauu..mau duduk dirumah sambil menonton Asian Food Channel sambil
 bermain dengan bunga (seekor kucing )

tapi apa yang best boleh lepak-lepak di tasik..hoyehhh!!!

sorry..kasut murah je

nasi n sardine je mampu

muka sengal-sekian

malam nie malam last dirumah,
esok pagi mau bertolak ke s.alam...huhu
sedihnya meninggalkan kampung halaman tercinta..
walaupon cuti seminggu tapi amat bermakna..

esok bawak balik ke s.alam:
rendang tok,ketupat pulut hitam,perut masak kacang,rebung madu dan sambal tumis bilis.
yummmyyyyyy!!!!



Selasa, 8 November 2011

Masakan: Vietnam popia

Assalamualaikum w.b.t 
mesti ramai yang taktau pasal makanan nie
sebenarnya aku pon taktau jugak..tapi disebabkan minat mendalam dalam bidang masakan,
aku cuba buat walaupon aku main campak2 je buat inti popia nie,
taktau nama yang betul bagi masakan nie,tapi disebabkan dia berasal daripada vietnam,
aku namakan vietnam popia...

kulit popia

inilah hasilnya...hehe

bahan-bahan:

1 peket kulit popia

inti:
isi ayam direbus dan dicarik-carik
lobak merah
sos ikan
air limau nipis
cili padi
daun ketumbar
gula



Isnin, 7 November 2011

Masakan: Kerabu mangga

Assalamualaikum w.b.t
tips untuk menjimatkan wang adalah dengan memasak
tambahan pula bila duduk luar banyak kos yang digunakan...banyak sungguh pakai duit..duit habis macam air..kejap sangat... 1 je kelebihan duduk luar nie..boleh masak n try macam-macam resepi...
salah satu fevret aku adalah kerabu pelam..jom belajar

masakan di rumah sewa

bahan:

1 biji pelam muda dipotong memanjang
1 batang serai diracik halus
1 labu bawang besar dipotong
kacang tanah ditumbuk
udang kering
sos ikan
gula pasir
cili padi 2 tangkai

cara-cara:

*gaulkan semua bahan sehingga sbati.


sangat mudah dan simple..selamat mencuba.

Student life: Rumah Keduaku

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera
Hampir 2 bulan tak update blog..akhirnya arinie menghupdate blog
bukan apa,tinggal di rumah sewa takda wifi..kalo nak on9 pon kat cc...tak best la cmtu.
lagipon busy dengan esemen,kerja rumah...yelah dok umah sewa mestilah ada tanggungjawab..
bukan macam dok kolej lagi..

sebelum tu,Alhamdulillah demam semakin hari semakin sembuh..seminggu jugak tak pergi kuliah disebabkan demam yang berlautan..banyak risiko dok luar nie,senang kena penyakit..
takut jugak bila disyaki denggi sebab demam denggi nie sangat bahaya terutama denggi berdarah.
memang perit la mengharungi semua nie,semua adalah ujian.

entry kali nie nak tayang rumah sewa tapi bilik jelah...seharusnya PINK

meja solek yang sangat kecil

semangat belajar nihon

gambar mak dan ayah sebagai inspirasi

barang-barang gedik

have a nice day ^^

cermin meragam

katil jalur tp tak pernah tdo atas katil.

kebetulan langsir dalam rumah tu semuanya pink..lagilah seronok..
mungkin setahun sahaja ktorg dok umah nie..nxt 2 sem nak tukar umah baru lak..hehe

ini pulak housemate untuk sem nie..

 ika otai n k.long ain

zara kecik hati n mira



Isnin, 29 Ogos 2011

Masakan: Cake Raya

Assalamualaikum w.b.t
awal-awal pagi dah bagun untuk siapkan tempahan kek
arinie buat 2 biji kek..choc cake n butter cake...mudah saja.

tadaaaaaaa

choc cake-maktok punya

butter cake-rumah punya

hias biasa-biasa saja sebab peralatan dan skill tak cukup lagi..hehe


Sabtu, 27 Ogos 2011

Biskut Raya Eykin Murnie 2011

Assalamualaikum w.b.t
Memperkenalkan Biskut Raya Eykin Murnie 2011
silalah bertandang ke rumah ye ^ ^

Almond London

Oreo black beauty-berwajah baru

samprit

cornflakes madu

Oreo black beauty-berwajah asal

Butter Cookies


Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf zahir & batin


Rabu, 24 Ogos 2011

Masakan: Oreo Ice Cream

Assalamualaikum w.b.t
sebelum berbuka puasa tadi sempat sediakan ice cream untuk sesisi keluarga.
sebagai pencuci mulut...senang sangat cara penyediaannya..
kalo beli dekat Mcd dalam RM 4++ untuk 1 cup..
kalo buat sendiri RM 4 untuk hidangan 1 family.

bahan -bahan:
Oreo cookies yang dihancurkan 
kepingan badam
ice-cream vanilla / jenama nestle


hasilnya:


yummy..sedap tau ^ ^

selamat mencuba..sungguh mudah :)


Momo dan set tidur mewah


Assalamualaikum w.b.t
tinggal lagi beberapa hari je kita berpuasa,then..raya tiba
kejap ja rasa kan..kalo cakap bab raya mesti terpikir baju raya,kuih raya n macam-macam lagi
jangan lupa pada si kecik momo,dia pon nak beraya jugak..
momo happy sangat sebab dapat set tempat tidur mewah yang dihadiahkan oleh papa memey
jantung hati saya,mestilah pandai semua benda..untung dapat dia tau!!
ensem,pandai,hebat semua lahh...

terharu sangat bila si dia kasi,sangat cantik..sumpah cantik.
corak cheetah n bulu-bulu.

ini sangkar momo ricik

bonding pouch,rectangle hammock,triangle hammock n sleeping pouch.

rectangle hammock n triangle hammock..

momo tengah jakun sebab mewah sangat.

momo suka kan sayang :)

comel sangat momo mama nie 


wahhhh...dah bertambah koleksi beg momo
pink floral beli,domokun mama jahitkan,pink plain n cheetah papa hadiahkan.
untungnya jadi momo dan memey tau..