Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Rabu, 20 April 2011

Artwork: Islamic Calligraphy

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia
akhirnya salah satu daripada artwork aku dah siap
ini artwork final bagi subjek islamic calligraphy
makan masa yang agak lama untuk siapakan
start mewarna dari pukul 5.00 p.m - 10.30 p.m
ini belum tulis dan tampal mounting board lagi,memang penat sangat
sakit pinggang,sakit belakang semua ada.
aku puas hati dengan hasil kerja aku walaupon ter-skip arahan..hehe

 first,aku nie terlebih rajin..aku potong corak n tampal dengan kertas kaler merah keemasan.
kalo nak tau,akulah manusia paling malas dalam dunia.

 inilah hasilnya setelah menampal kertas kaler tersebut,aku memilih rona biru sebagai background,
warna panas seperti merah,jingga dan kuning untuk menimbulkan corak bunga,
warna emas sebagai border atau hiasan untuk menaikan lagi seri..hehe
 
setelah itu,aku tampal mounting board biru sebagai frame,
tengah-tengah tu aku kuarkan sebab nak tampal kertas baru.

 fuhhhh!!! penat oooo tulis pantun nie,terkial-kial tangan aku
jom berpantun:
Pisang emas dibawa belayar,
masak sebiji di atas peti,
hutang emas boleh dibayar,
hutang budi dibawa mati.
 
 inilah hasil final projek calligraphy aku,
walaupon tak seberapa tapi akhirnya siap juga :)

2 ulasan:

apik berkata...

wahh...cantik gila :p

eykin murnie berkata...

kah3..thanks