Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Ahad, 7 Ogos 2011

Kenduri kesyukuran

Assalamualaikum w.b.t
pertama sekali,entry nie berkenaan dengan family
berapa hari bulan tak ingat..maktok a.k.a nenek telah mengadakan jamuan ringkas
tujuan diadakan,tak pasti sebenarnya..tapi aku simpulkan disini adalah
kenduri kesyukuran bersempena bisnes berjalan lancar dan menyambut ramadhan yang bakal tiba.

kenduri nie sebelum puasa tapi aku menulis lambat sikit kat blog nie.
kenduri diadakan di kolam ternakan ikan dan itik milik keluarga.(lahar yooi)
kalo sapa-sapa nak beli ikan keli,ikan talapia,itik daging n itik jawa boleh la tanya saya ye.
jemput tak ramai pon,tapi kehadiran tetamu,memeriahkan lagi suasana.
tambahan pula,masing-masing mau melihat ternakan yang dibela.

suasana hari tersebut:

yang baju coklat tu maklang..tak tau apa yang dia tengah borakkan.

yaya n adila..yaya adalah bakal akk ipar..kah3

mak dan makndak..orang slalu confused antara mak n makndak sebab muka serupa..
yang bezakan antara mak n makndak warna kulit..jangan marahh..

hero makngah...apip,coki n acap.

anak bongsu maklang..almira a.k.a almari..hehe

kita melawat kolam ikan pulak..jommmmmmmmmmmm!!!

ikan talapia...baru je bela nie..kecik-kecik lagi


ikan keli yang besau..panjang lebih kurang 2-3 kaki..sumpah geli nak makan.

ikan keli standard size.

ada angsa,itik n ayam

itik jawa kalo tak silap..hentam sajalah..

kak muni,cucu perempuan first...keh3

sangat enjoy time nie..dengan sepupu yang ramai dan kecik-kecik..
bergurau dengan bapa n mak sedara semua..memang best..
tak lupa jugak pada momo yang ikut n menyerikan lagi suasana..dah buat free show.
semoga maktok n tokayah panjang umur n sentiasa sihat..aminn
nanti leh buat kenduri lagi,tak sabar kenduri kawen paksu..can't wait ^ ^



Tiada ulasan: