Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Sabtu, 12 November 2011

Kembali ke Shah Alam

Assalamualaikum w.b.t
Seminggu di rumah memang sonok..sebab apa?
sebab tak perlu buat esemen,padahal esemen menggunung...
adoyaiii!!! painting yang maha banyak perlu disiapkan dalam masa seminggu..damn!!

apa lagi..ermm perlu stdy untuk test jepun isnin depan...padan muka sapa swoh demam lagi..
orang lain bersenang lenang...aku baru nak buat test..
kelas minor textile...paling banyak kerja tertangguh..ohhh tidakkkkk!!!!!
tetapi s.alam memanggil-manggil ku pulang dengan segera..

ngak mauu..mau duduk dirumah sambil menonton Asian Food Channel sambil
 bermain dengan bunga (seekor kucing )

tapi apa yang best boleh lepak-lepak di tasik..hoyehhh!!!

sorry..kasut murah je

nasi n sardine je mampu

muka sengal-sekian

malam nie malam last dirumah,
esok pagi mau bertolak ke s.alam...huhu
sedihnya meninggalkan kampung halaman tercinta..
walaupon cuti seminggu tapi amat bermakna..

esok bawak balik ke s.alam:
rendang tok,ketupat pulut hitam,perut masak kacang,rebung madu dan sambal tumis bilis.
yummmyyyyyy!!!!



Selasa, 8 November 2011

Masakan: Vietnam popia

Assalamualaikum w.b.t 
mesti ramai yang taktau pasal makanan nie
sebenarnya aku pon taktau jugak..tapi disebabkan minat mendalam dalam bidang masakan,
aku cuba buat walaupon aku main campak2 je buat inti popia nie,
taktau nama yang betul bagi masakan nie,tapi disebabkan dia berasal daripada vietnam,
aku namakan vietnam popia...

kulit popia

inilah hasilnya...hehe

bahan-bahan:

1 peket kulit popia

inti:
isi ayam direbus dan dicarik-carik
lobak merah
sos ikan
air limau nipis
cili padi
daun ketumbar
gula



Isnin, 7 November 2011

Masakan: Kerabu mangga

Assalamualaikum w.b.t
tips untuk menjimatkan wang adalah dengan memasak
tambahan pula bila duduk luar banyak kos yang digunakan...banyak sungguh pakai duit..duit habis macam air..kejap sangat... 1 je kelebihan duduk luar nie..boleh masak n try macam-macam resepi...
salah satu fevret aku adalah kerabu pelam..jom belajar

masakan di rumah sewa

bahan:

1 biji pelam muda dipotong memanjang
1 batang serai diracik halus
1 labu bawang besar dipotong
kacang tanah ditumbuk
udang kering
sos ikan
gula pasir
cili padi 2 tangkai

cara-cara:

*gaulkan semua bahan sehingga sbati.


sangat mudah dan simple..selamat mencuba.

Student life: Rumah Keduaku

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera
Hampir 2 bulan tak update blog..akhirnya arinie menghupdate blog
bukan apa,tinggal di rumah sewa takda wifi..kalo nak on9 pon kat cc...tak best la cmtu.
lagipon busy dengan esemen,kerja rumah...yelah dok umah sewa mestilah ada tanggungjawab..
bukan macam dok kolej lagi..

sebelum tu,Alhamdulillah demam semakin hari semakin sembuh..seminggu jugak tak pergi kuliah disebabkan demam yang berlautan..banyak risiko dok luar nie,senang kena penyakit..
takut jugak bila disyaki denggi sebab demam denggi nie sangat bahaya terutama denggi berdarah.
memang perit la mengharungi semua nie,semua adalah ujian.

entry kali nie nak tayang rumah sewa tapi bilik jelah...seharusnya PINK

meja solek yang sangat kecil

semangat belajar nihon

gambar mak dan ayah sebagai inspirasi

barang-barang gedik

have a nice day ^^

cermin meragam

katil jalur tp tak pernah tdo atas katil.

kebetulan langsir dalam rumah tu semuanya pink..lagilah seronok..
mungkin setahun sahaja ktorg dok umah nie..nxt 2 sem nak tukar umah baru lak..hehe

ini pulak housemate untuk sem nie..

 ika otai n k.long ain

zara kecik hati n mira