Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Rabu, 22 Februari 2012

Masakan: Kawaii mee

Assalamualikum w.b.t
malam semalam teramat-amat lapar,then terpikir nak makan megi,
kebetulan ayah jugak nak..so,masak megi secara sihat...hehe
tetiba terpikir,urmmm nak buat style bento lah hias comel-comel gitu.
after dah siap,hidangkan kat ayah,ayah pon terkejut tengok sebab comel sangat..haha
inilah hasilya:

nampak sedap kann...

hotdog dah jadi sotong comel

Nanti dah ada anak nak hias comel-comel makananya,baru anak berselera makan.
ibu pon gembira..pui3

Masakan: Red velvet cupcakes

Assalamualaikum w.b.t
Aktiviti hari ini memasak n itu merupakan hobi tetap,
masa sek rendah dulu agak pelik lah bila tanya mak.."mak,hobi mak apa?"
mak jawab memasak...n mula hairan sebab di sek cikgu ajar hobi lain,
contohnya: mengumpul setem,menunggang basikal,membaca buku dll.
sekarang persoalan itu terjawab apabila aku sendiri menjadikan aktiviti masakan sebagai hobi.
disebabkan hobi sama dengan mak,jadi kelengkapan yang ada di rumah agak lengkap lah.

sebenarnya tak pernah buat red velvet nie,sekadar mencuba nasib,kalau ada rezeki jadi,
Alhamdulillah menjadi tetapi masalah dengan oven pulak,dah rosak agaknya,
ada cupcakes yang terbantut sebab haba tak sampai kepadanya,
inilah hasil red velvet cupcakes for d first time.....





buat semua ini tanpa perancangan dan menggunakan bahan yang sedia ada dirumah.
untuk topping memang bahan tak cukup..so,amik jalan mudah dan menggunakan bahan-bahan berikut:

cream cheese + cream kek segera + susu segar