Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Jumaat, 26 Oktober 2012

Cerita kami: Anak buah

Assalamualaikum w.b.t
Selamat Hari Raya Aidiladha semua :)

sebenarnya ada sesuatu nak cita nie,
Saya ada anak sedara yang comel,nama dia Farah Hani,nama manja pa'ah atau parah
umur dia sama dengan adik saya,baru 18 tahun.
kami nie memang rapat dari kecik,makan sama,tido sama,mandi sama,main sama..semua lah sama
kena marah pon sama-sama..sah-sah saya kena lebih sebab saya lagi tua kan.
memang dari kecik saya nie takda kawan kat kampung nie,
sebab budak-budak lain sekolah kat lain,saya pulak kena ikut g sekolah yang mak mengajar,
farah nie lah satu-satunya kawan yang ada masa tu,then,lepas dia abis sekolah darjah 6,
dia bersekolah menengah sekali dengan saya.
farah nie pandai banyak dari kita,comel pon comel..memang hot stuff kat sekolah dulu..
untunglahhhhh..hahahaha
kami ada persamaan dari segi fizikal..sama-sama tinggi n sama-sama kurusss.
tinggi kami 163cm (5 kaki 3 inci)..yang pasti tak berat.

sebab lama tak jumpa..setahun 2 kali kot jumpa,
masing-masing sibuk belajar,saya nie jauh nuhh di shah alam,dia still kat penang.
tadi jumpa kejap n ajak dia ikut beraya sekali.

 inilah dia..comei kan..dulu kalo jalan dengan dia mesti orang cakap kembar lah,adik beradik lah..
muka tak sama,dia bulat,saya panjang...myb sebab putih kott..

 nama pon perempuan mesti amik gambar snap niri kan..

candid pic :) 

 farah n makngah murni :)


sebenarnya baju nie baju raya puasa,tapi tak sempat siap..so,pakai raya haji
vogue sangat raya qurban pakai baju nie.
disebabkan pakai tudung dah tak nampak bunga nie..
saya buat sendiri n jahit sendiri bunga tuh.

b/g: kampung halamanku yang ku cintai.

I.K.E.A Damansara


Assalamualaikum w.b.t
cuti telah bermula ayuh hupdate blog,
malas n segan nak update sebab takda mood nak mengarang.
arinie meringgankan tulang-temulang untuk menaip ya kawan-kawan.
entry kali nie bukan sebab jakun tapi sajalah nak update aktiviti di waktu terluang.
dalam masa yang sama buat esemen jugak.

sebenarnya first time pegi ikea nie masa umur 12 tahun,
lama dah,masa tu duduk KL dengan mak sedara..dia slalulah bawak jalan-jalan ikea nie.
tapi kecik-kecik tau apa..main ja tau..ingat lagi masa tu keliling ikea nie kosong lagi,
sekarang dah membangun dengan pesat.

sampai-sampai terus duduk bergambar.

saya pergi bersama mereka berdua ika n intan..tengss intan 

perbincangan projek juta-juta nie..hehe

suka gila concept modern nie..nampak kemas n ringkas.

one of my favret...sangat-sangat suka sebab vintage + pink color...like sejuta kali

berangan sebentar..tak abis-abis sebut nak letak bunga dalam bekas tin bila ada rumah sendiri nanti..Insyallah


dinner dulu dekat rumah intan..cantik sungguh umah intan nie..

sonok kalo dapat katil cmnie..

datang rumah orang mesti tunjuk rajin kan walaupon tak rajin..sonoknya ada dapur camnie..
baru semangat nak masak.

suka sangat-sangat..enough is enough  murniiii

yang dinanti-nantikan meatballs ikea yang super duper BEST...
sori chicken wings..i tak layan u kali ini.

ini muka lapar tahap gaban sebab kena beratur panjang n binggung bab order mengorder nie,,haha
lawakkksssss

Itu saja nak cita pasal g ikea nie..mesti orang cakap...alaaa baru nak pegi,
memang lah baru nak pegi,kat penang mana ada ikea..kalo ada dah seribu juta kali dah pegi.

bubye :)