Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Ahad, 27 Januari 2013

Hatyai Part 1 - Central Market


Assalamualaikum w.b.t
Saya baru saja balik daripada bercuti..takda lah jauh mana pon setakat pergi sempadan sahaja,
Ktorg 1 family pergi Hatyai,Thailand sempena cuti Thaipusam,
Lagipon aritu diorg dah pergi ramai-ramai konvoi tapi saya sorg ja yang tak pergi lagi,
Demi sayang n kesiankan anaknya,mak ayah pon bawak lah pergi Hatyai.
Masuk kali nie dah 2x saya ke Thailand, sebelum nie dah pernah pergi tapi pergi Songkla,
Masa tu baru tingkatan 4..kali nie pergi Hatyai pulak.

Ktorg bertolak dari rumah pukul 8 pagi,
Masa diambil untuk ke Bukit Kayu Hitam adalah 2 jam,sebab ktorg masuk melalui situ,
Sampai sana kena beratur dulu untuk cop passport.
Ramai sangat orang tapi takdalah sampai sesak tak boleh nafas.


Tengah beratur tunggu turn nak masuk sempadan, bas rombongan paling banyak,
kebanyakkan cina yang pergi Hatyai untuk shopping.

Muka excited plus jakun

Nak berjalan jauh haruslah memakai kasut untuk keselesaan.

Akhirnya,sampai jugak ktorg di Sadao,berhenti dulu beli simcard n topup,
kena pakai no Thailand sebab kat sana enset takda line.

 Bank nie sebelah seven eleven yang ktorg berhenti.


 Dari sempadan untuk ke Hatyai mengambil masa selama 1-2 jam.
sepanjang perjalanan korg boleh nampak kawasan perkampungan yang masih mengamalkan cara hidup zaman 80-an negara kita.

Tuk-tuk a.k.a teksi, yang ini jenis baru..yang lama punya lagi comel.

Otw ke hotel, semasa traffic light merah ada orang meniaga bunga dan mangga muda.
so,ktorg pon beli satu sebab kesian..harga mangga 25 baht = RM 2.50

sedapp oooo...berlemak mangga nie.Berseni ja cara potong
siap letak carrot untuk kembangkan kelopak mangga tu.

Setelah berhempas pulas mencari jalan dan hampir sesat,sampai jugak di hotel,
ktorg amik hotel budget ja,semalam 700 baht = RM 72.00 , murah kan tapi selesa.

President Hotel :) macam bagunan sekolah daa

mat atir n emak

Pastu ktorg pergi jalan-jalan n tengok barang di Central Market,
dekat ja dengan hotel ktorg, pergi pun jalan kaki.


Ini dinamakan syurga membeli-belah..wohooo

mak dah usha-usha beg dah tuh

Telur ayam rebus yang hampir menjadi anak ayam..euwwwww

Banyak barang-barang comel yang dijual...kaum hawa mesti gila.

Luar market sangat sesak dengan tuk-tuk

 Thailand..peace yooo


Okeh,balik semula ke hotel untuk solat setelah merembat sebuah beg tiruan yang ohsemmm.
hehehe :)

Tiada ulasan: