Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Ahad, 27 Januari 2013

Hatyai Part 2 - Ice Dome


Sambungan entry Hatyai 1,
Sebenarnya malas nak buat entry panjang-panjang dan letak semua gambar dalam 1 entry,
Nanti jadi serabut.Cara terbaik,saya asingkan entry mengikut tempat-tempat yang saya lawati.
Lagipon gambar yang masuk blog akan selamat berada disini,
Kalo laptop rosak ke apa still ada backup gambar..itu gunanya blog

Tempat kedua yang ktorg kunjungi adalah Ice Dome.
Bermula dengan menyewa tuk-tuk di hadapan hotel dan hoyeeehhhh
mari kita enjoyy..wuhuuu

emak dan anak daranya

awang atir yang bajet macho

Perkara wajib setiap kali keluar..hehe

Mereka yang ku sayangi..muah..muahh

Sewa tuk-tuk agak mahal tapi berbaloi-baloi sebab antara satu tempat ke satu tempat agak jauh,
ktorg sewa dari petang sampai lah jam 9 malam,lama tuhhh
kesian pakcik tuk-tuk.,(sewa tuk-tuk 1500 baht / RM 152.50 )

Boleh dikatakan 98% rakyat Thailand tak boleh berbahasa English,
Biasa la tuh bukan semua orang boleh kan tapi diorg nie faham pun tak.
Ktorg nie mcm ayam itik bercakap...tak fahamm
Kalo Bahasa Malaysia kebanyakkan peniaga-peniaga yang tau terutamanya peniaga Islam.
Bayaran masuk ke Ice Dome 300 baht = RM 30.50 untuk dewasa.


Patung-patung kain di hadapan pintu masuk Ice Dome.


sawadeeka.....kembang kempis hidungku

kakak kurus adik pon kurus..genetik begitu

posing dulu


yeayyyy...dapay jaket pink


Selepas selesai pakai jeket n sarung tangan,
duduk dan dengar penerangan daripada staf terlebih dahulu..bahasa Thai oiii..tak fahammm.
bermulalah masuk peti ais...sejukkkkk


















 Semua arca dan ukiran samada bagunan mahupon binatang diperbuat daripada 100% ais,
cantik sangat...siap ada lampu-lampu lagi...meriah gitueww
Ukiran yang berwarna nampak macam puding..rasa nak makan sebab nampak macam manis.
banyak sangat macam.

bersambung........

Tiada ulasan: