Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Ahad, 20 Januari 2013

Jalan-jalan cari makan 2

Assalamualaikum w.b.t
Entry kali nie nak story sikit tempat makan yang best,
slalu pergi cari tempat makan yang femes n try makanan kat situ,
asal femes je terus pergi serbu...senang sangat terpengaruh dengan kata-kata orang nie,
sedap tu memang sedap,yang pasti sediakan wang yang mengcukupi..haha

Aritu masa birthday saya kan,si dia bawak makan seoul garden.
masa birthday dia,saya lak bawak dia makan seoul garden.
mestilah sama-sama memberi..baru adil kannn

 ini baru 1st round

 ini rasanya 3rd round

 bahan-bahan mentah yang diambil, ketam,kekapis n isi kepah

 ini daging ayam marinade, tak silap chicken coffee n chicken curry

 hurmmmm...paling sedap nie salad kentang dengan mayonis, tembikai n kimci taugeh

for dessert,ice-cream vanilla,chocolate,strawberry n mint

seronok makan sini sebab bole pilih pelbagai jenis makanan,
dari nasi,mee,kuih,steamboat sampailah ke dessert..minuman pon pelbagai,
macam-macam ada..kalo pergi pakai student card dapat lah diskaun 10% kott..kalo tak salah.

Tempat ke-2 yang ktorg pergi adalah Windmill,
tempat makan yang mewah bertaraf hotel dari segi penyediaan makanan dan layanan,
melayang duit..hoii..hoiiiiiiiiii..hoooiiiiiiiiiii

 tempat makan ala-ala countryside omputihh  gituu

 ini adalah appetizer, salad udang n mushroom soup  

bun dan butter

makanan tambahan, cheese abalone..dappppp urmm  

main course si dia..mix grill, fried rice n vegetable 

 saya punya..grill lamb,coleslaw n mashed potatoes

kenyang makan sini n berpuas hati dengan makanan n layanan.
memang tiptop..kasi 5 bintang.

Tempat ketiga adalah Seafood Tanjung Harapan,Port Klang,
hujung sem pergi makan kat sini...seronok pergi sini sebab suasana tenang n aman ja.
kat sini boleh pilih bahan mentah apa yang kita nak suruh dia masak,
tapi masa ktorg pergi dia swoh duduk n order ja kat meja.



ini ja yang ktorg order, udang goreng butter,lala goreng cili, sup sayur masin n kailan ikan masin,
sangat menyelerakan makan kat sini dan berpuas hati...lepas nie nak pergi lagi..yeayyyyy

Okeh,ini saja tempat makan yang best yang hendak dikongsi.
kalo yang tak pernah pergi,silalah berkunjung ke tempat-tempat ini,
sangat berpuas hati,kenyang perut suka hati..daa


5 ulasan:

zarifahmr berkata...

teringin nak makan kat seoul garden tu belum jejak kaki lagi ni alahai.

Murni Asyikin berkata...

nanti pegi makan tau..bestt

azalia hjsalleh berkata...

Windmill mmg terbaik western food dia. Penah mkn 2 kali tahun lepas :) rindunya kat seoul garden huhu

Murni Asyikin berkata...

ha ah..mmg puas hati mkn windmill

Murni Asyikin berkata...

ha ah..mmg puas hati makan dkt windmill