Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Ahad, 24 Februari 2013

Cuti-cuti Malaysia: Melaka-CNY 2013


Assalamualaikum w.b.t
Hahhh..baru nak update post cuti-cuti Malaysia sempena Tahun Baru Cina.
Cuti baru-baru ini ktorg ke Melaka,sebab dah lama tak pergi,
Nak tengok lah perkembangan bandaraya Melaka...memang berbeza dari sebelum ini,
makin moden n makin ramai pengunjung.

Secara jujurnyanya, saya tak berapa happy dengan permodenan yang ada di Melaka,
sebabnya, macam dah takda indentiti Melaka...dah tenggelam oleh bagunan-bagunan yang moden.
Apa-apa pon tetap enjoy.

Tempat pertama yang kami pergi adalah Gerai kuih-muih,berdekatan dengan kampung portugis.
Kebetulan di situ ada asam pedas...so bedal saja sebab dah lapar sangat.


Dapppp ermmmm..teringat lagi..makanan disini bole tahan mahal..nasib baik sedap.
Makanan ini untuk 8 orang makan..so dalam 10 inggit untuk seorang..mahal jugak lah.

Then,ktorg pergi A Farmosa n jalan di gerai-gerai sekitar situ.

Banyak beca yang cantik..dan bertambah meriah dengan lampu-lampu serta muzik.
Naik beca RM 15.00.

Bawak tokayah n maktok jalan-jalan sini.
Tokayah naik beca sendiri..hahaha

akk murni yang bajet ayu...bersama irfang di belakang.

Huhuhu..nak jugak...g jalan-jalan pakai skirt n boots

le family :)

Pastu pergi membeli belah kuih-muih n kraftangan di Dataran Pahlawan.

Jalan punya jalan sampai malam.

Paling sedap cencaluk sotong...sedap sangat smpai terbayang-bayang.
Cencaluk udang sedap bila masukkan dalam masak lemak...kompem masak lemak tiptop

Belacan jangan cakap lah...borong sebanyaknya

macam-macam ada..3 bungkus RM 10.00

Kerepek, dodol, kuih, cencaluk...fevret saya gula tarik..sedapppp

Keesokan hari, Paksu n maksu datang join untuk naik Menara Taming Sari.
Beratur punya panjang, dalam sejam jugak lah.
Naik tu kejap je..7 minit sahaja.




atir n abang e.
Naik siang nampak permandangan semua..kalo malam nampak cahaya lampu.
Tapi dua-dua cantik.

Maksu n paksu pon ada.

Malam tu pulak..pergi naik River Cruise...sonok sangat n puas.
Tapi yang tak seronoknya, air tu berbau...haha







Selekeh sebab dah malam..anak ayohh

Selain pergi tempat-tempat di atas nie..ktorg pergi jalan-jalan Jonker Walk n banyak lagi.
Sampai taktau nama tempat.
Ini saja Percutian bersama family untuk cuti sem ini...huhu
Bulan 3 dah start sem baru...takleh nak bercuti, kena pulunnnnnn
Final semmm lorrr

2 ulasan:

zarifahmr berkata...

boots tu yang murni beli kat thai ea? lawo pulak dah pakai :D

Murni Asyikin berkata...

ha ah..RM 35 je..keh3