Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Sabtu, 23 Mac 2013

Perfect Foundation

Assalamualaikum w.b.t
Entry kali nie nak kenalkan anda dengan foundation yang sangat bagus untuk pelbagai jenis kulit.
Normal to oily skin

Disebabkan oleh masalah jerawat yang melanda walaupon sekarang sudah pulih still takut-takut lagi nak pakai makeup.
So, saya pilih foundation dari Mary Kay ini atas sebab-sebab tertentu:


- Cecair foundation ini mempunyai kandungan vitamin E dan sebatian peptide yang membina kolagen, hasilnya ialah kulit akan lebih tegang, muda dan sihat.

- Dengan kolagen, Garis halus dan kedutan kurang ketara dan kulit menjadi lebih sempurna

-Warna kekal seperti asal bagaikan lapisan kulit kedua anda walaupun setelah lebih dari 5 jam.

-Matte: Mempunyai mikrosfera khas bertindak sepanjang hari untuk menyerap minyak dan mengawal kilatan tanpa berasa berat dan tidak Nampak seperti bermekap tebal.

-Matte: Penampilan pori jelas berkurang.

-Luminous : Kompleks pelembapan yang diperkaya dengan jojoba pembelai kulit yang memberi keselesaan dan penghidratan berpanjangan.

-Luminous: Kulit segera kelihatan berkilau, berseri, cerah dan memukau pandangan secara ketara setelah sekali penggunaan.

-Terdapat 5 rona penyempurna kulit yang sesuai.
*ivory 3  - putih melepak (seperti Cina)
*ivory 5  - cerah asli (Tidak telampau cerah. Standard kulit kebanyakan orang Asia.)
* Beige 3-sawo matang( tidak terlalu cerah atau gelap)
*Beige 5 - Lebih gelap dari sawo matang
*Bronze1- :hitam manis.


Kulit saya sangat sesuai dengan warna Ivory 5

Selain itu, foundation ini tidak akan menyumbat pori-pori di wajah..so sangat selamat digunakan setiap hari.

Harga pasaran: RM 70


3 ulasan:

Puteri Bt Ahmad berkata...

murni jual mary kay? :)

Murni Asyikin berkata...

tak jual..saja nak kongsi kebaikan,tapi mmg puas hati pakai foundation nie.

Balqis Jasni berkata...

yeyyyy...da tau rahsia ma...
serious,memang cantik coverage dia sebab muke ma nampak sgt glowing n sihat:) like it!!!
agak2,kalau muke qis da baik after pakai produik yg ma nk blikan tu,okay ke kalau nk bli foundation ni je utk kawen sebab xnk pkai mekap tebal2:)
nk modest je...hiii