Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Selasa, 27 Ogos 2013

Luahan perasaan


Assalamualikum w.b.t
Entry kali adalah luahan perasaan yang telah terbuku lama di dalam hati ini,
Baru pagi nie terdetik nak menulis blog disebabkan terlampau kecewa dengan tomahan dan ejekan daripada rakan-rakan.
Kurus sering dikaitkan dengan badan yang cantik tapi dalam situasi saya nie kurus terlampau sehingga menjadi buah mulut orang.
kurus dan keding dua perkataan yang berbeza...sudah lah kurus, keding pulak tuhh
hah...dengar pon agak menyakitkan hati kan..padahal muka cool ja.
keep calm and smile..itulah pengubat hati yang luka.

Ohhh...korang ingat orang kurus nie takda perasaan ka? orang kurus nie lain datang dari planet lain ka?
orang kurus nie memang patut diejek ka?

Sampai ada yang sanggup cakap kurus nie susah dapat jodoh..sanggup cakap kurus nie tak layak untuk berkahwin..sanggup cakap kurus nie takda laki yang suka.

Ingat ya wahai sahabat...kecantikan bukan ukuran kebahagiaan..badan yang cantik bukan bermakna lelaki tak tinggal...semua tu bergantung kepada individu tersebut menjaga pasangannya.
Kalo muka dah cantik, badan perfect masak taktau, mengemas taktau, jaga anak taktau, jaga suami taktau...itulah punca keruntuhan rumah tangga.

Ya, saya mengaku saya memang kurus..sekadar mahu bertanya pemakanan saya tak mengapa...terima kasih kerana mengambil berat,saya hargai anda semua.
Jikalau sekadar mahu mengutuk, mahu memanggil saya dengan pelbagai panggilan...saya minta maaf.
hati saya terluka kerana anda semua.

Didalam dunia nie tiada manusia yang sempurna...sedangkan diri anda sendiri banyak kekurangan.
Anda patut bersyukur dengan kurniaan rupa dan badan yang cantik...itu adalah bonus untuk anda.
Bagi saya, sihat tubuh badan, semua anggota lengkap dan berfungsi sudah mengcukupi.
ohhh ya...memiliki tubuh yang indah sekadar untuk menjadi tontonan umum,islam tidak mengajar kita melakukan sedemikian...**peringatan untuk diri sendiri juga.

Satu soalan untuk anda...siapa kamu untuk menjadi pengkritik ciptaan Allah s.w.t. ini???

p/s: Saya minta maaf jika ada mngguris hati sesiapa, opsss terlebih emo subuh-subuh nie.
kena banyak berzikir n berselawat untuk tenangkan hati.




Dalam gambar nie memang nampak sangat kurus disebabkan puasa badan susut.
Plus bentuk muka yang tidak simetri..sob..sob (akibat kemalangan semasa Form 5)
(gambar tunang 12/8/2013) credit to Jijo


7 ulasan:

MissNadia berkata...

Laa kesiannya.. Jangan sedih-sedih dear. yang ejek tu jeles sebab badan tak kurus. cool la yer. saya pun kurus juga dulu. tapi bila pregnant n lepas bersalin badan dah naik sikit. husband pun cakap dah comel.. ngeh ngeh :D.. bila pregnant badan akan naik secara semula jadi disebabkan penambahan makanan yang terlampau, tapi lain orang lain pengalamannya..

balqyys jasni berkata...

masyaallah:D cantik...
hihi.qis suka,ma moderate dalam makeup :D jgn risau,t dah kawen,badan mesti naek skit n shapy :D t ngadung,xdelah tembam,sekadar normal la nanti :) sebab skg ma krus,kan.. cuma yang penting,makan mknan berkhasiat..tu je,bukan ma xmakan,rite :) haha..u r just beautiful the way u r:)

zarifahmr berkata...

pedulikan apa orang nak kata murni. dia kutuk fizikal kita sama dengan kutuk ciptaan Tuhan. murni cantik okayy boleh jadi model apa hehe stay strong girl ! :'D

Murni Asyikin berkata...

itulah...sob..sob..thanks semua, terharu sngat..itulah mak pon ckp benda sama nnt kawen badan naiklah tp takde smpai tahap obes..sebab mak murni pon pas kawen baru naik sekarang dah nak cecah 50 badan still macam ank dara tau..ha ah..bkn tak mkn lgsg..skali murni makan bertimba-timba myb sebab faktor genatik kot.

syamira zainan berkata...

Sabar ye dik... +ve thinking k.. biar je pe org kta....asalkan kita bhagia dgn idup n org kesayangan.. btol tak? Btw.. congrats atas engagement.. hop cpat2 4 the next step.. plus u r sooo sweet.. ;)

Murni Asyikin berkata...

Thanks akk syamira..itulah mulut org kan tak leh nk tutup..hehe akk pon sweet jgk :)

cik tie@ibtisam berkata...

Don care what people said dear...
Mulut org xbole ttp...
Awk cantek..
So, no worries!!
Salam perkenalan..