Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Rabu, 20 November 2013

Persiapan Perkahwinan Part 2


Assalamualaikum w.b.t
Mulakan entry terbaru dengan Bismillah.
Wahhhhhh dah lama rasanya tak hupdate blog nie,
tapi harinie nak jugak update walaupon tak tau nak cerita apa untuk entry terbaru nie.
saya cerita apa yang terlintas dia dalam kepala ja...random

Okeh untuk majlis akad nikah nanti, saya akan memakai busana berwarna putih,
tapi malangnya pakai kejap ja sebab pastu majlis persandingan pulak, tukar kepada busana pink.
so, sah2 lah gambar akad nikah sikit kan, ingat nak upah photog shoot outdoor untuk keesokan harinya.
banyak nau duit hang murni..haha

untuk busana putih, ini menjadi pilihan, entry sebelum taknak tunjuk kan..janji palsu ja tuhh


sewa baju nie agak mahal lah kalo tak amik pakej..cecah 800 jugak rasanya untuk sepasang tapi saya amik busana perempuan sahaja.
sob...sobb badan tak cantik sebab kurus sangat..tapi takpa sekarang dalam proses menaikan berat badan.
hampir berjaya..perlukan 6kg lagi..gigih murni gigih

Untuk baju sanding, saya pilih pink blossom..memandangkan pink adalah my fav color ever. 

pattern sama ja macam baju akad nikah...hehe

Untuk baju bertandang still lagi blom membuat pemilihan.
sekarang nie dalam dilema nak warna purple atau hijau...tapi tunang cakap biru pulak..mana satu nieee.

kalau hijau nie pattern peplum...hijau plus purple

purple plus gold ala-ala jubah.

Okeh biar dulu, tunggu tunangku datang sabtu nie untuk pemilihan terakhir..hehe 
excitednya bila pergi dengan bakal suami...rasa lain sangattt.

Untuk wedding photoshoot...memang berkenan tahap gaban nak buat ala-ala picnic.
sukanya macam nie...suka sangat-sangat.

google images
google images
google images
google images
google images

Harap-harap apa yang diinginkan tercapai..aminnn

Kalo pikirkan semula, memang rasa takut dan tak bersedia untuk berumah tangga,
rasa macam tak layak lagi tapi insyallah kalo niat betul, segala urusan dipermudahkan,
rezeki tu pasti ada wlaupon bukan dalam bentuk wang ringgit.

Okeh paling pening skali masalah pelamin nie...tak bole buat pilihan sebab terlalu banyak design yang cantik..dah rambang mata nak pilih yang mana...tolonggggggg
bole pengsan pikirkan sebab banyak yang cantik-cantik.

google images
google images
google images

Rasanya dalam hati berkenan no 2 dan last nie..ala-ala taman bunga..hehe
nak yang hebat je kann..haha
tengok jelah nanti macam mana jadinya pelamin saya.

Buat masa sekarang nie..segala persiapan dan barang-barang dah beli sikit-sikit.
Baru-baru nie dah order jar kaca sebanyak 3k...banyak tuhhh untuk doorgift orang dewasa.
Untuk doorgift kanak-kanak mak sedara nak sponsor lolipop chupa chups.
Alhamdulillah murah rezeki saya sekeluarga.

google images

Untuk doorgift marhaban, ktorg beli kain pelikat sebagai hadiah dan penghargaan.

google images

Yang paling seronok dah pergi kursus kawen n dah dapat sijil kawen..hoyehhhhhhhh


sentiasa bersama ain dimana jua..haha

Untuk negeri Pulau Pinang, akhir ceramah akan diadakan ujian minda untuk para peserta yang menghadiri kursus kawen..semuanya 30 markah..kurang daripada 10 markah tak layak dapat sijil.
Pernah dengar ka orang gagal kursus kawen??...takda kan..semua tu hanya latihan n nak refresh semula pengetahuan kita tentang agama dan ceramah yang diberikan.

Untuk pengetahuan semua, negeri Pulau Pinang jugak ada interview untuk bakal pengantin semasa memohon borang pernikahan nanti...omggggg 
dengar interview terus rasa ketaq lutut semuanya..huhu

next step, borang nikah dan juga ujian HIV.
semoga segala urusan dipermudakan..amin

muka happy disamping kain buruk..hahahaha
yeayyy berat dah naik 4kg...seronok sangat.

4 ulasan:

Dilla Salleh berkata...

Salam awak, sy dilla,

sy ade bace entry awak beli produk dr farmasi tue.

mahal ke semua produk tue? sy nak mintak tolong belikan boleh ke?

muka sy terok sangat dah skang ni..huhu..jerawat dekat pipi makin naik..

balqyys jasni berkata...

yeyyy..alhamdulilllah:) moga semuanya berjalan dengan lancar ye dear:) doa yang terbaik buat ma:)

Murni Asyikin berkata...

dilla: email sy ekinmurni@gmail.com

Mohamad Saiful berkata...

Xada kain buruk mybe muka xhappykan....haha...gurau jer