Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Selasa, 29 Januari 2013

Hatyai Part 5 - Last day


Sambungan Hatyai Part 4.
Sebelum ktorg check out hotel, ktorg sekali lagi pergi ke market untuk membeli-belah,
kali nie paling banyak membeli sebab dah nak balik kan,
emak-emak haruslah beli barang-barang dapur serta makanan seperti kopok n kerepek.
saya dan adik pulak pergi berjalan-jalan mencari sesuatu yang istimewa,
untuk orang yang teristimewa..hehe


macam biasa pergi berjalan kaki.

Bank yang terdapat di Thailand

Bas harian

Di hadapan central market

kasut merah :)


belek-belek beg

comel set teko nie.


Okeh dah abis bershopping di central market,
Hotel pon dah check out..masa untuk berangkat pulang.
bubye Hatyai, ada masa saya datang lagi..,,lagipon dekat sangat ke sini.

Kebanyakan orang Thailand hanya naik kereta Toyota dan Honda.


Diorg pon ada Tesco tapi nama Tesco Lotus


Dah sampai border (Sadao)
Malas nak cop kuar lagi,Parking kereta,Parking kete kat Malaysia..haha
Jalan kaki ke Gerai-gerai antara Malaysia n Thailand.
Pergi makan-makan dulu n beli barang sedikit.

wahhhh....air kelapa yang sedap

Kat sini pon ada jual Miangkan tapi mahal sikit,
3 untuk RM 10.00...kalo kat sini dah bole pakai duit Malaysia.


Air minuman disana

 Sedang menunggu makanan

Pulut Mangga..yummmmyyyyyy

Pulut ayam...sedap ayam goreng nie

Ayam n udang goreng untuk dimakan dengan pulut

Kacang perisa ayam sedap

Pulut mangga

Jelly kelapa dalam kelapa.


Seronok sangat datang sini,
Nak cakap duit Thailand nie mahal memang nilai dia tinggi sikit dari kita.
RM 1.00 = 9.67 baht..takdalah jauh beza manapon,
Tapi makanan kat sini harga murah n sedap lak tu.,,barang-barang pon murah,
Kalo sesiapa nak bercuti ala-ala Malaysia jugak..bolelah ke Thailand.
Lagipon tak perlu naik flight, masuk ja pakai kenderaan sendiri..juz bayar Insurans untuk kereta sahaja.
Banyak lagi tempat bole melawat seperti Songkla, Bangkok, Phuket dan banyak lagi.
Jangan pulak pergi ke kawasan yang ada tembak menembak tu.
Jangan pergi ke Pattani n Narathiwat area situ sangat bahaya tambah-tambah orang Islam.

Setelah berjalan sakan..inilah hasil pembelian untuk diri sendiri walaupon pau duit mak ayah..hehe
Thailand memang femes dengan barangan tiruan..barangan tiruan diorg sangat tiptop.
Bole dikatakan kualiti hampir sama dengan original.

Berjaya merembat sepasang kasut tanpa jenama dan sebuah beg LV tiruan yang super ohsemmmm,
Beg nie Gred AAAAA, Harga pon AAAAA jugak.
Yang pasti harga okeh n mampu dimiliki..

Selesai sudah entry Hatyai,Thailand.
Cuti Raya Cina nie, berkonvoi bersama-sama ahli keluarga yang lain,
Pergi bercuti ke Melaka pulak..hoyehhhhTak sabar rasanya.
kerja berjalan n makan angin ja...happy hidup camnie, no more stress.no more jerawat,,haha
-Sekian-

Hatyai Part 4 - Greenway Night Market


Sambungan Hatyai Part 3,
Destinasi seterusnya adalah Pasar malam,
Pasar malam nie sangat besar, ala-ala macam uptown kat negara kita,
Tapi diorg panggil Night Market.
Pasar malam nie ada 10 baris yang panjang.

Banyak gilaaa barang-barang dijual disini dengan harga yang sangat murah,
Nak apa semua ada..dari pakaian sehinggalah makanan.
Jom kita tengok apa yang seronok kat sini.

Ayah n adik tengah memilih sweater

Banyak baju lelaki yang cantik-cantik

Pelbagai jenis kasut dari flat sampailah ke condo

Banyak sangat kasut...seronokkk

Seluar ala-ala k-pop banyak jual kat sini..harga lebih kurang malaysia 
399 baht = RM 41.00

Nak nie pon banyak..macam-macam pilihan

Baju korea semuanya..cantikk

Jeans biasa n berwarna berharga 299 baht = RM 31.00

Ayah n emak tercinta <3 p="">

Sedang membeli sesuatu

Nak patung ayam tu..comellll

Apam balik berhias dan berlauk...cantik dan menarik

Strawberry Thailand

mee yang nampak sangat menyelerakan

fevret sepanjang zaman..somtam

k.teow sup ayam...banyak isi ayam


Sedapppp

Kedai kasut terpakai..yang pasti semua berkualiti dan berjenama

Cantiknya boots leopard nie

Kasut jenama Reebok

Okeh destinasi seterusnya adalah hari terakhir di Thailand.....bersambung