Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Ahad, 6 Oktober 2013

Barang Kahwin


Assalamualaikum w.b.t semua
Saya happy sangat-sangat-sangat sebab apa yang diidamkan dapat..yeayyyy
ce teka..ce teka..apa lagi kalo bukan handbag...seronok
nama pon perempuan kan..pffttttt

Sebenarnya kan saya nak handbag lain tapi pergi butik takda pulak,
dalam hati cakap biasalah duduk penang barang lambat sampai...design latest tak masuk butik lagi.
sebelum nie nak Guess floren yang bunga-bunga tuhh..sweet-sweet tuh tapi malangnya takda.
Nak beli on9 malas pulak sebab takut nanti tak puas hati.

So,pergilah butik usha-usha koleksi apa yang ada then terus berkenan dengan satu nie..auwww
design nie ala-ala orang berumur sikit tapi saya suka sebab ianya nampak elegant...seriuss
ce tengok...ada lima color semuanya...sebenarnya ini untuk hantaran kawen nanti..syoknyaa

coal

coffee

Emerald

Orange

Amethyst

ce teka..saya pilih warna apa?? jeng..jeng..jengggg


warna amethyst menjadi pilihan hati..mula-mula nak beli beg yang first pegang tuh,
pastu,tunang cakap,saya dah ada beg furla bentuk macam tu..baik amik bentuk lain pulak..sob..sob
sebenarnya nak amik yang first tu sebab murah sikit dari yang second..dah suruh amik second apa lagi,
rezeki jangan ditolak..keh3 mahal RM 15 ja daripada first. 

Sebelum beli beg Guess shiri nie, dah pergi butik Guess 2-3 kali...seronok usha,try n snap gambar,
rasanya kerap pergi membeli sampai pekerja Guess dah kenal agaknya..haha
Then,masa pergi untuk beli beg nie ada rebate pulak...murah rezeki.
dengan pembelian RM300 dan keatas akan mendapat potongan 15%...whoaa banyak tuhh.
Alhamdulillah...semoga rezeki bakal suami bertambah-tambah selepas ini..aminn

Akhirnya semua barang-barang untuk dijadikan hantaran dah lengkap semuanya.
Ada perfume,handbag,kasut,telekung,Al-quran,jam tangan,jubah..cincin ja belom beli lagi..hehe
Barangan untuk pihak lelaki belom settle lagi..dahulukan perempuan dulu..baik sangat bakal suamiku.

Pasnie nak settlekan urusan yang belom settle, kursus kawen n ujian kesihatan belom buat lagi.
Pakej perkahwinan dah booked n bayar....Pelamin pon dah pilih, baju bersanding pon dah pilih.
Tinggal baju untuk majlis bertandang belom pilih lagi sebab nak pilih sama-sama dengan bakal suami.
Apa lagiii...urmmm kad kenduri belom cetak..goodies bulan 12 baru mula buat.
ohhh...Photographer dah booked..makeup untuk kedua-dua pihak dah booked.

Tak sangka kejap ja dah masuk bulan oktober..ya allah,,tinggal lagi 4 bulan ja..4 bulan rasa lama,
november,disember,januari, awal februari dah nikah..omggggg
sebenarnya sekejap ja,sambil-sambil siapkan kajian ilmiah yang tersangkut itu..sob..sob
kena pergi Shah Alam lagi 3x sob...sob...sob

Taknak lah cerita pasal tu..baik kita cerita bab kawen lagi syokk layannnn.
Pelamin idaman adalah pelamin bunga hidup tapi malangnya wedding planner cuti pada hari kenduri,
so diorg akan pasang pelamin lebih awal..takdalah bunga hidup jawapannya..sob..sob
so,guna artificial flowers sahaja..pon bole..bukannya nak merenjis pon..juz bergambar

ini contoh pelamin yang menjadi pilihan:

google images-ariwedding couture

Pelamin atas tu nampak simple tapi elegant, daripada ariwedding couture.
Amik ilham daripada pelamin ini..suka sangat konsep macamnie..harap-harap wedding planner saya dapat buat pelamin idaman saya ala-ala macam nie...aminnn
Tema kenduri adalah purple color + yellow..kontra sangat kannn.
Ikut saja pilihan keluarga lebih afdal.
Tapi..tapi..tapi baju sanding nanti warna pink..my fav color ever
Pesanan untuk bakal suami, jangan main panas banyak sangat kang menyerlah pakai baju kawen.


Nampak tak ada patung tak berbaju tuh..hehe...saya dah amik baju dia untuk dipakai masa hari kenduri nanti. Sewa baju di Penang nie lebih murah rasanya kalo nak dibandingkan dengan negeri lain.
Bermula dari RM 450- RM 800...design baju juga tidak menghampakan..betul

Persiap demi persiapan saya buat sorang-sorang sebab saya sorang anak perempuan,
Banyak lah berdikari dalam hidup..takkan nak bergantung pada mak ayah pulak kan.
Diorang dah korban wang untuk kenduri saya pon dah cukup bersyukur n berterima kasih tak terhingga.
Harap dapat membalas jasa mak dan ayah, jaga mak dan ayah sampai tua.

Alhamdulillah lah sebab family sporting,paham saya.bagi saya kawen dalam usia yang muda nie.
Belom tamat pengajian sepenuhnya, belom bekerja.
Ramai kawan-kawan tanya.."macam mana hang mintak kat mak hang nak kawen awai"??
jawapannya random, bole jadi macam-macam jawapan.
maybe zaman sekarang yang mendorong mak ayah untuk benarkan anak kawen awal.
tengoklah sekarang macam-macam benda terjadi kan.

Cukup kot entry untuk kali nie..rasanya dah lari banyak dari topik nih.
seronok sangat menaip agaknya.
sebelum tu...kawan-kawan doakan yang terbaik untuk saya ya.
doakan jodoh saya kekal ke syurga..aminn


Gambar tuan blog wajib ada..tehee
Queensbay mall...tempat yang menjadi pilihan bershopping.

Mari kita amalankan doa dipermudahkan urusan.