Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Khamis, 16 Januari 2014

Cupcakes addiction


Assalamualaikum w.b.t.
Bismillahirrahmanirrahim

Permulaan perniagaan yang baik bagi tahun 2014 ini.
Mungkin rezeki bakal pengantin.
Begitu juga berkat kesabaran dalam menghasilkan cupcakes akhirnya berjaya mencapai target iaitu untuk menghasilkan fondant flower.

Serius saya cakap pada awalnya memang tak menjadi.
Setelah belajar melalui internet melihat bermacam-macam video barulah menjadi.
Terdapat juga kekangan dalam menghasilkan fondant flowers, 
Alatan tak mengcukupi terpaksa manual dalam semua step.
Takpa lepas nie nak borong alatan menghias cupcake, rasanya macam seronok ja, macam nak teruskan kerja nie ja...haha

Tak bole..tak bole...ini sebagai sampingan di masa lapang sahaja.
Pindah Kuantan nanti akan ku cari kerja yang sesuai..hehe Insyallah
Bantu bakal suami kan lebih baik.

Tempahan akan dibuka pada bulan March sebab bulan Januari dan Februari busy dengan hari bahagia yang bakal tiba..fuhhhh

Harga mengikut jenis design yang diminta:

Design kartun 3D 6pcs = RM 30
Design Kartun 2D 6pcs = RM 25
Design bunga 3D 6pcs = RM 40
Design bunga 2D 6pcs = RM 25

Minimum order 6pcs dan keatas
Pos melalui bas, tambahan RM 10 bergantung pada tempat.

Antara cupcakes yang berjaya dihasilkan.

Makeup tools

zoom

comel kan..hehe

sweet gituhh

go green

This is my signature flower untuk fondant cupcakes,
Pasnie kalo org tengok bunga nie dah tau sapa buat..gituhh
Sebenarnya tak tau pon buat bunga apa..hentam sajalah labu.

Saya ingat nak kekalkan identiti cupcake saya iaitu bunga, ribbon bow,pearl and 
cupcake base macam bantal (pillow).

Alhamdulillah sangat berpuas hati dengan hasil tangan sendiri, Insyallah akan belajar lagi dan lagi untuk menambah skills..belom cukup matang lagi nie..hehe
Itu saja untuk entry kali nie.

Assalamualaikum


Tiada ulasan: