Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Ahad, 14 Disember 2014

Mencari perabot terpakai di Kuantan


Assalamualaikum w.b.t

Yeayyyyy..opsss Alhamdulillah ktorg dah pon duduk rumah baru,
Tapi masih lagi kekok bab-bab jalan n masa untuk ke tempat kerja,
kadang-kadang sampai lambat..sorry bos

Soooooooooooooo,
bila dah ada rumah mestilah perasaan nak hias rumah membuak-buak,
sebelum terlupa, terima kasih kepada suami yang tolong drill dinding untuk sangkut
tah apa-apa benda yang isteri dia beli..terima kasih abang.

sekarang nie menghias rumah ala kadar setakat mana termampu dulu,
esok-esok dah ada duit bolelah nak beli perabot hebat-hebat sikit kannn

Jom belajar mix n match barang rumah.
Sofa dapat free daripada akk ipar (tq ijah)
Ikea: floor lamp,bulu-bulu,side table,bantal panjang
SSF: wall mirror
A tu Z: pasu,bunga,cermin cube



Ikea: Table top (RM 119),Table leg (RM 70),Green house
Mudah.my: kerusi (5pcs RM 190)
Kalo nak beli bar table dekat ikea RM 329 tak termasuk kerusi.
Beli mix n match di ikea lebih murah.



Rak terapung: SSF
Gantung besi: Ikea
Bidai: ECM
Bekas spice: Kedai 2 ringgit

Barang nie bukan beli sekali gus tau, dapat gaji beli sikit,
Dapat gaji lagi tambah sikit...sekarang nie tak bole dah sebab pikir nak bayar bil-bil,sewa n kereta sahaja.

Dalam pikir bayar bil la apa lah,terbeli jugak perabot.
Kalo sesiapa yang inginkan perabot terpakai yang murah
Tak tahu kedai sekitar kuantan di mana
Ok mehhh, saya gtau 

Lokasi:KEDAI PERABOT SUNGAI SOI
(sebelah petronas Sungai Soi)
Semua barang terpakai daripada Singapore

Pelbagai jenis barangan eletrik,rumah,pejabat,beg tangan semuanya ada tau.


opsss..terbeli almari laci nie (RM 150 sahaja)
Bentuk unik (retro), memang berkenan dihati untuk jadikan tv cabinet

Perabot hotel sangat banyak, untuk pejabat dan rumah

Tuan blog masuk sikit.

So, harap info nie bermanfaat untuk bersama.tq