Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Ahad, 3 Januari 2016

Deko Rumahku Syurgaku


Assalamualaikum w.b.t
Dah lama sebenarnya nak menaip entry tentang home decor,
Sampai dah masuk tahun baru 2016.
Memori 2015 yang tak dapat dilupakan sampai bila-bila iaitu
jeng..jeng..jengggg

Saya ada join group DRKSK ( Deco rumahku syurgaku) di FB, memang mak-mak sangat lah join group deco-deco nie, kalau dah minat umur bukan ukuran..ye dokkk
So, sepanjang join group tu tak terlintas langsung nak join contest yang admin anjurkan,
yelah, ukur baju di badan sendiri.
Saya rumah sewa bukan rumah sendiri plus rumah kecik sangat tinggal berdua.
Nasib baik admin yang baik hati tak pilih bulu, sesiapa saja bole join contest tak kira lah rumah sendiri ke, besar or kecik semua boleh asalkan deco rumah menarik tertarik kau memang dabommm.
Terdetik di hati nie nak cuba, mana tau rezeki kan..Tuah ayam nampak di kaki, Tuah manusia sila sambung sendiri.

Gambar-gambar yang saya masukkan untuk pertandingan like terbanyak.
Rumah saya nie daripada barang sikit lama-lama dah macam stor sebab nak sumbat macam-macam.
Konsep rumah: Carca merba (Black and white)
Bole dikatakan nordic style sikit, scandinavian sikit, minimalis sikit.

Ruang tamu + Ruang makan
Rumah kecil, oven pon ada dekat ruang tamu

Rajin nau potong kertas bentuk 3 segi dan tampal satu-satu dekat dinding.

Master bedroom tanpa tandas.

Sudut untuk bersiap.

Like terbanyak adalah gambar dapur cinonet saya nie.
Ramai betul berkenan dengan konsep macam nie.

Ramai yang tanya kedudukan dapur dimana,
Tadaaa....bayangkan bertapa kecilnya dapur..so barang tak boleh sarat sangat.



Alhamdulillah, sepanjang sebulan contest berlangsung saya mendapat like sebanyak 8k..wowww
sesuatu yang tak dijangka.

Alhamdulillah again, saya mendapat tempat ketiga..Syukur Ya Allah.

Terima kasih banyak-banyak admin group DRKSK kerana telah membuka peluang untuk saya join contest yang disediakan, terharu sangat-sangat dan tak sangka bole dapat Top 3, sedangkan yang bertanding sangat ramai..rumah masing-masing mewah dan elegant..rezeki rumah sewa.hehe

InsyaAllah, tak sabar rasanya nak ada rumah sendiri walaupon tak tahu bila, myb early 30-an, 
harap-harap masin mulut nie..hehe
Bila dah ada rumah sendiri mesti mood mendeco lagi extreme bebeh..aminn
Sentiasa mendoakan dimurahkan rezeki daripada Allah s.w.t.

p/s: Tak sabar rasanya nak deco bilik tidur plus bilik baby..2 in 1,
Doakan saya dan baby sihat dan selamat dilahirkan.