Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Khamis, 11 Februari 2016

Anniversary 2015/2016



Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah syukur ke hadrat illahi dengan limpah dan kurnian-Nya
Sekejap sangat masa berlalu, tup tup dah masuk tahun ke-2 alam perkahwinan.
Tanggal 2 Februari setiap tahun adalah hari yang bermakna untuk kami.
Terima Kasih Ya Allah masih memanjangkankan jodohku bersama orang tersayang.
Banyak liku-liku kehidupan kami tempoh bersama walaupon usia perkahwinan baru setahun jagung bak kata orang tua-tua.
InsyaAllah dengan izin-Nya tahun nie kami tidak lagi berdua malah bertiga..aminn

Seperti biasa tiap kali menjelang anniversary mesti terpikir nak lakukan something special untuk orang tersayang, nak ajak makan kedai macam membazir pulak plus tak bole nak romantik, kang termuntah orang sebelah tengok ktorg..hehe

So,cara paling mudah dan senang adalah masak sendiri dirumah dan makanlah sepuas-puasnya.
Alang-alang update pasal anniversary ke-2, nak throwback sikit anniversary yang pertama.

1st anniversary, masuk bilik nak tido tengok atas katil ada bunga,kad ucapan n cincin...tuan nak bagi dah berdengkur sebab tunggu isteri kemas dapur lama sangat..so sweet terima kasih abang.


Gambar pertama: 1st anniversary, rajin pulak buat croquembouche (creampuff tower), salad buah n spaghetti agio olio versi pedas.

Gambar kedua: 2nd anniversary, roasted black pepper honey chicken, mushroom soup, fries n prata bread..perap ayam je yang lain semua segera..hehe nampak sangat malas...tapi hiasan mantoppp


Saya dapat apa untuk anniversary ke-2..tadaaa hanya senyuman, pelukan dan ciuman..hahaha
takda bunga-bunga untuk tahun nie..hehe
Apa-apapon terima kasih abang, jadi suami yang terbaik untuk saya, menantu yang baik untuk makayah saya..sob..sob..sob

Preparation untuk anniversary dinner adalah plan last minit, orang kata asal ada ja.
Sehari sebelum, keluar dengan biras jalan-jalan, terus terpikir nak buat anniversary dinner.
So, belilah segala barang memasak n nasib baik sempat g beli bunga padahal dah pkul 5 kedai nak tutup dah..dapatlah bunga kekwa walaupon niat nak bunga lain..haha

Menggunakan kreativiti yang ada serta barang-barang rumah ala-ala vintage gitu, 
terhasillah meja makan ala-ala rustic dinner..suka..suka..suka

Sebelum letak makanan.

Selepas letak makanan...nyummm


Air sirap lupa tuang..Alhamdulillah suami puji sedap siap ajak meniaga lagi.
Macam-macam la awak nie..of coz la sedap masak dengan kasih sayang..hehe
Suami cakap, tahun depan dah ada penambahan kerusi baby sebelah..makan bertiga pulak..hehe
Aminnn.

Sangat berpuas hati dengan hasil air tangan sendiri, semoga dapat kekalkan kemanisan dan keharmonian hidup berumah tangga hingga ke jannah..Nak pikat suami senang je, pikat melalui masakan..semoga suami maintain, jangan buncit lagi tau..hehe